Έπεσαν οι συναλλαγές στα 155 εκατ. ευρώ και ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών κράτησε τις 1.968 μονάδες με οριακά αρνητική μεταβολή 0,08%, όταν στην Ευρώπη ο Dax υποχωρεί 060% και στη Wall Street ο S&P κινείται ελαφρώς ανοδικά. Νέα υψηλά για τον ΑΔΜΗΕ που έκλεισε με άνοδο 4%, στα 3,38 ευρώ, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο και το Ισραήλ θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση. Επίσης, στις 25 Αυγούστου ο ΑΔΜΗΕ θα κόψει το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα των 0,062 ευρώ ανά μετοχή και ένα μήνα μετά στις 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποκοπή του προσωρινού μερίσματος ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Νέα άνοδος για τα νερά. Με +1,52% η ΕΥΑΘ, που έπιασε τα 4 ευρώ και +3,7% η ΕΥΔΑΠ, στα 7,27 ευρώ, ενώ είχε φτάσει να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά πάνω από 5%. Το story που έδωσε ο πρωθυπουργός για βιώσιμες εταιρείες ύδρευσης, προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, η αγορά στρέφει την προσοχή της στα αποτελέσματα των τραπεζών.
Την έναρξη με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κάνει η Τράπεζα Πειραιώς την Τετάρτη 30 Ιουλίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη την ίδια ημέρα. Σειρά παίρνει η Εθνική Τράπεζα την Πέμπτη το πρωί και ακολουθεί η Eurobank την ίδια ημέρα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Τελευταία δημοσιεύει τα αποτελέσματά της η Αlpha Bank την Παρασκευή, 1 Αυγούστου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. H JP Morgan ανεβάζει τον στόχο για την Alpha Bank στα 3,6 από 2,7 ευρώ προηγουμένως, για τη Eurobank επίσης στα 3,6 ευρώ από 3,2, για την Εθνική Τράπεζα στα 12,8 από 11,3 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 8,2 από 6,3 ευρώ, δίνοντας σύσταση overweight και για τις τέσσερις.
Tρίτη μέρα διακυμάνσεων για την Alpha με χαμηλό στα 3,16, υψηλό στα 3,22 για να κλείσει με οριακά κέρδη στα 3,20 ευρώ και συναλλαγές ιδιαίτερα χαμηλές για φέτος, στα 5 εκατ. Τεμάχια. Διακύμανση και στην ΕΤΕ που από τα 12,07 ευρώ χαμηλό έφτασε στα 12,34 για να κλείσει με οριακά κέρδη στα 12,22. Συναλλαγές, 1,9 εκατ. κομμάτια. Πολυετές υψηλό στο κλείσιμο η Eurobank, στην οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του συγκεκριμένο fund. Κλείσιμο στα 3,20 ευρώ αλλά χαμηλό μέρας στα 3,14. Πάνω από 8 εκατ. Κομμάτια άλλαξαν χέρια στη μετοχή. Υψηλό στα 6,86 ευρώ η Πειραιώς και χαμηλό στα 6,66 για να κρατήσει τη ζώνη του 6,70 (έκλεισε στα 6,73) με 2,97 εκατ. Τεμάχια.
Από εκεί και πέρα πάνω από 1% η πτώση στην Motor Oil, στα 25,12, διολίσθηση για την Aegean στα 12,62 χωρίς μεγάλο τζίρο, για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 20,76, επίσης, χωρίς πολλές συναλλαγές, στα 14,17 υποχώρησε η ΔΕΗ, στα 7,78 η Helleniq Energy, με 198 χιλιάδες κομμάτια, στα 7,40 κρατιέται η ΕΧΑΕ που την Δευτέρα ανακοινώνει αποτελέσματα, αρνητικό πρόσημο για το Jumbo και κλείσιμο κάτω από τα 30 ευρώ. Πάρτι για ΜΕΖΖ με κέρδη πάνω από 9% σήμερα.