Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street με καύσιμο από τα εταιρικά κέρδη

Με ώθηση από τα «καλά νέα» των McDonald's και άλλων εταιρειών, η Wall Street κινείται ανοδικά στα μέσα της εβδομάδας

Wall Street © EPA/JUSTIN LANE

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» το νέο σετ εταιρικών αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Nasdaq καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο (0,6%), με τον S&P 500 να ακολουθεί από κοντά (0,42%). Μικρή άνοδος 0,11% στον Dow Jones.

Άλμα 3,5% για τη μετοχή της Apple μετά την επιβεβαίωση από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου στο CNBC ότι ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας θα αυξήσει τις επενδύσεις του στην εγχώρια παραγωγή κατά 100 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος στα 600 δισ. δολάρια την επόμενη 4ετία. Άνοδος 2,5% για τη μετοχή των McDonald’s μετά τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, τα οποία κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και κερδών. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της γνωστής αλυσίδας fast food για το τρίμηνο σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο την τελευταία διετία.

Η Wall Street έρχεται από μια πτωτική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να βιώνουν ένα… roller coaster, με συνεχή πάνω κάτω. Ο S&P 500 έχει καταγράψει απώλειες σε 5 από τις τελευταίες 6 συνεδριάσεις και ο Dow Jones σε έξι από τις 7 συνολικά. Παραδοσιακά ο Αύγουστος δεν είναι καλός μήνας για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.