Οι μετοχές στη Wall Street σημειώνουν μικρά κέρδη σήμερα Παρασκευή στο άνοιγμα των συναλλαγών, αμέσως μετά από τη διακοπή για την ημέρα των Χριστουγέννων.
Ο γενικός δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,2%, αντιστοίχως ενισχύεται και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται οριακά πάνω από τη γραμμή βάσης (+0,02%). Επί της ουσίας ο γενικός δείκτης εξαργυρώνει τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα, έως αυτή την ώρα των συναλλαγών.
Για την εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο άνω του 1%, θέτοντας τον δείκτη αναφοράς σε τροχιά για την τέταρτη εβδομαδιαία άνοδό του σε πέντε εβδομάδες. Οι Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν επίσης άνοδο άνω του 1% σε μια εβδομάδα μέχρι σήμερα.
Η Wall Street έρχεται από μια συνεδρίαση ρεκόρ, με τον S&P 500 να σημειώνει νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά και να κλείνει σε ιστορικά υψηλά την Τετάρτη. Η Wall Street παρέμεινε κλειστή την Πέμπτη λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.
«Το 2025 φτάνει στο τέλος του περισσότερα θετικά παρά αρνητικά», έγραψε ο Μαρκ Νιούτον, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής στην Fundstrat. «Ενώ η κοινή αφήγηση περιστρέφεται γύρω από μια “φούσκα τεχνητής νοημοσύνης” και τους φόβους για τους δασμούς, μαζί με την αστάθεια που πιθανώς περιβάλλει ένα ακόμη κλείσιμο της κυβέρνησης ή και πληθωρισμό, οι αμερικανικές μετοχές έχουν αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό όλους αυτούς τους φόβους, μέχρι στιγμής, οδεύοντας προς τα τέλη του 2025», συμπλήρωσε.
Οι επενδυτές αναμένουν ενδεχομένως ένα πιθανό ράλι του Άγιου Βασίλη τις επόμενες μέρες. Το ράλι συμβαίνει μεταξύ των τελευταίων πέντε ημερών διαπραγμάτευσης του έτους και των δύο πρώτων του νέου έτους.
Τα στοιχεία από το Χρηματιστήριο δείχνουν ότι ο S&P 500 σημειώνει κατά μέσο όρο κέρδος 1,3% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ξεκινώντας από το 1950.