Η αγορά του Χρηματιστηρίου ασχολείται με τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για να ανακόψει την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.
Στην Ελλάδα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο στην Ελλάδα, ενώ η διείσδυση της Όμικρον στον Νομό Αττικής πρέπει να ανέρχεται, κατά τους υπολογισμούς τους, πάνω από 70%.
Με τις ξένες αγορές να υπολειτουργούν, αφού Λονδίνο και Δουβλίνο παραμένουν κλειστές και σήμερα λόγω Χριστουγέννων, οι επενδυτές βλέπουν ότι θα αναλωθούν σε περιορισμένου εύρους κινήσεις στις εναπομείνασες ημέρες μέχρι να φύγει το 2021.
Οριακά θετικά τα πρόσημα σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ενώ κάτι ανάλογο παρατηρείται και στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 0,37%, στις 889 μονάδες και με συναλλαγές ούτε καν 1 εκατ. ευρώ.
Οι όποιες κινήσεις περαιωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι περισσότερο ωραιοποίησης των αποτιμήσεων, αφού ο στόχο για τις χίλιες μονάδες δεν ευοδώθηκε και προφανώς, το στοίχημα αυτό μεταβάλλεται για τις πρώτες μέρες του 2022.
Κατά τα άλλα, κάποιες εντολές βγαίνουν στην Άλφα,στο 1,06 ευρώ, μετά το πακέτο των 25 εκατ.
Τεμαχίων που άλλαξε χέρια χθες. Σε ότι αφορά στις άλλες τραπεζικές μετοχές, στα 2,90 ευρώ η ΕΤΕ και στα 0,89 η Eurobank, χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις ή διάθεση για bidάρισμα.
Κίνηση στο 1,30 για την Πειραιώς. Από την άλλη η ΔΕΗ με λίγες εντολές οδηγείται στα 9,15 ευρώ.
Στον Κέκροπα βγαίνει αντίδραση σήμερα στο 1,90 ευρώ, μετά τα χθεσινά ενδοσυνεδριακά χαμηλά στο 1,61.
Ο ΟΤΕ ενισχύεται στα 16,41 και ο ΟΠΑΠ στα 12,51 ευρώ.
Στα όρια των 15 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 6,15 ευρώ ανοδικά και σήμερα τα ΕΛΠΕ και επιστροφή πάνω από τα 7 ευρώ για την Λάμδα.