Με κέρδη έκλεισαν για μια ακόμα συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο της πρώτης αύξησης επιτοκίων από τη Fed και με το βλέμμα των επενδυτών στην ουκρανική κρίση, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
O Dow Jones κέρδισε 1,22% ή 416 μονάδες στις 34.479, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,23% στις 4,411 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,33% στις 13.614 μονάδες.
Από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Dow Inc., American Express, Caterpillar, ενώ απώλειες κατέγραψαν μόνον των McDonald’s και Verizon.
Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά. Η τιμή του Brent σημείωσε άλμα 9% στα 107 δολάρια και η τιμή WTI ενισχύθηκε κατά 8,7% στα 102,98 δολ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας σημείωσε πτώση την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση για εργατικό δυναμικό παρέμεινε ισχυρή.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 15.000 στις 214.000 την εβδομάδα που έληξε στις 12 Μαρτίου, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα μειωθούν στις 220.000 την τελευταία εβδομάδα.
Παράλληλα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,8% το Φεβρουάριο στις 1,77 εκατ. ενώ ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed ενισχύθηκε στις 27,4 μονάδες τον Μάρτιο από 16 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.