Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι περιφερειακές αγορές ανέκτησαν θετική δυναμική και οι επενδυτές αξιολόγησαν τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Παράλληλα, ο γερμανικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Νοέμβριο, δίνοντας ώθηση στις μετοχές.
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,45% στις 459 μονάδες στο κλείσιμο, καθώς οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν άνοδο 2,3%.
Αναλυτικά, στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο κατά 1,09% κλείνοντας στις 16.166 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ανέβηκε οριακά κατά 0,24% στις 7.267 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 0,437% στις 7.423 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 1,06% και τις 29.688 μονάδες. Στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 σημείωσε κέρδη κατά 0,59%, κλείνοντας στις 10.062 μονάδες.
Ο γερμανικός δείκτης DAX των blue chip εμφάνισε κέρδη άνω του 1%, αφού τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το απόγευμα έδειξαν ότι ο γερμανικός πληθωρισμός, σε εναρμονισμένη βάση με την ΕΕ, επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Νοέμβριο, σημαντικά περισσότερο από το 2,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters. Ο DAX βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Την Τρίτη, ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε ότι αυξάνεται η πεποίθησή του ότι η πολιτική είναι πλέον σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμη πολύ υψηλός. Ο Waller δήλωσε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.