Υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές στο πετρέλαιο, λόγω της αβεβαιότητας στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν, αλλά και στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας. Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στοιχεία έδωσαν επιφυλακτικές προοπτικές για την οικονομία της Κίνας, του κορυφαίου εισαγωγέα αργού.
Τα futures του Brent υποχώρησαν περίπου 0,24% και έκλεισαν στα 65,38 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αμερικανικού αργού έχασαν 0,21% και διαμορφώθηκαν στα 62,56 δολάρια.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι πυρηνικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε συμφωνία, μετέδωσε το Mehr News, καθώς η Τεχεράνη εξετάζει μια πρόταση για τη διεξαγωγή πέμπτου γύρου διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες θα επέτρεπε στο Ιράν να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 έως 400.000 βαρέλια ημερησίως, εάν χαλαρώσουν οι κυρώσεις, δήλωσε ο αναλυτής της StoneX Alex Hodes.
Οι τιμές υποχώρησαν και από τις υπόνοιες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι έτοιμος να συμμετάσχει με νέες κυρώσεις με τις οποίες η Ευρώπη προσπαθεί να πιέσει τη Μόσχα, την ώρα που Πούτιν και Κίεβο θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο μια κατάπαυση πυρός. «Μια άμεση επίλυση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν φαίνεται ωστόσο πιθανή. Έτσι, ενώ μια επίλυση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο στην αγορά, ούτε ξέρουμε το πότε ούτε είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, καθώς η Ρωσία εξακολουθεί να δεσμεύεται από την υποχρέωσή της στον ΟΠΕΚ+», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων Bjarne Schieldrop.
Μεγαλύτερη πίεση στις τιμές του πετρελαίου άσκησαν τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα, τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, με τους αναλυτές να αναμένουν επιβράδυνση της ζήτησης καυσίμων. Ωστόσο, η ανάλυση δεν αντανακλούσε την 90ήμερη παύση των δασμών στους δασμούς ΗΠΑ και Κίνας, με την Goldman Sachs να κάνει λόγο για ανάκαμψη των εμπορικών ροών στην ασιατική χώρα αργά τη Δευτέρα.