Πάρτι 1,9% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη διαφαινόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν, ΗΠΑ και Ισραήλ, με την τιμή του πετρελαίου να παίρνει την κατιούσα, κάτω από τα 68 δολάρια το βαρέλι και την ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ να αποκαθίσταται σταδιακά. Με +2,19% άνοιξε ο γενικός δείκτης του Χ.Α., στις 1.858 μονάδες και όλα δείχνουν ότι η αγορά μας θα ακολουθήσει την διεθνή τάση.
H Alpha Bank διαπραγματεύεται σήμερα για τελευταία μέρα λόγω της αντίστροφης συγχώνευσης και θα επιστρέψει στις 30 Ιουνίου. Σημειώνεται πως οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν άνοδο και ανοδικό αναμένεται και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.
Οι μετοχές της Phoenix διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα ύψους 0,0039812 ευρώ ανά μετοχή, οι μετοχές της Alpha Real Estate χωρίς τα 0,50 ευρώ που είναι το δικό της μέρισμα, η Cenergy χωρίς τα 0,14 ευρώ και η Viohalco χωρίς τα 0,16 ευρώ.
Σήμερα το βράδυ ο MSCI θα ανακοινώσει την κατάταξη των αγορών, με το ενδιαφέρον να είναι στη Ελλάδα και αν θα την τοποθετήσει στη λίστα παρακολούθησης.
Μετοχές που πιέστηκαν τις προηγούμενες μέρες, όπως η Aegean, ενισχύεται 5,3%,Άττικα 3%, ΔΑΑ 2,26%, Μοτοδυναμική 3,59% και Autohellas 3,10%. Στα 2,93 ευρώ σκαρφαλώνει η Alpha Bank, κέρδη 2,12% η ΕΤΕ, 2,48% η Eurobank και 2,79% η Πειραιώς. Μεγάλη αντίδραση βγαίνει και στα άλλα blue chips, +3,3% η Κύπρου, +2,70% η Τιτάν, +2,13% ο ΑΔΜΗΕ, +3,58% η ΔΕΗ, +2,21% η ΕΧΑΕ. Αντίδραση 3,52% για την Ιντραλότ και 3% για την Ιντρακόμ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επίκειται η συμφωνία πώλησης της πρώτης μέχρι τέλος της εβδομάδας. Μεγάλη άνοδος 2,77% για τη Metlen, στα 45,20 ευρώ και +2,8% το Jumbo στα 28,36 ευρώ.