Μεγάλο γύρισμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, που από το -1,06% και τις 1.808 μονάδες περνάει στο «συν» και τις 1830 μονάδες! Παράλληλα, ο τζίρος κυμαίνεται κοντά στα 140 εκατ. ευρώ.
Το Αεροδρόμιο Αθηνών ξεχωρίζει και έχει άνοδο 2,38% με την τιμή να είναι στα 9,89 ευρώ, που αποτελεί και νέο ιστορικό υψηλό. Νέο υψηλό για την Πειραιώς, η οποία είναι στα 5,82 ευρώ με άνοδο 2,11% και νέο ιστορικό γράφει ξανά η Optima Bank η οποία ενισχύεται 2,12%. Με άνοδο 2,34% η Σαράντης, η οποία θα προχωρήσει σε ακύρωση ιδίων μετοχών.
Με άνοδο 1,38% η Εθνική και επίσης είναι σε νέα πολυετή υψηλά.
Όπως γράφαμε και νωρίτερα, η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά τη χθεσινή δημοσίευση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η διοίκηση επιβεβαίωσε τους στόχους για το 2025, ήτοι EBITDA 2 δισ. ευρώ, καθαρά κέρδη άνω των 400 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,60 ευρώ. Μέχρι αυτή την ώρα βέβαια η μετοχή καταγράφει απώλειες.
Η Quest και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα δημοσιεύσουν σήμερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ ολοκληρώθηκε και η γενική συνέλευση της Alpha Bank. Η Quest έχει σημειώσει 12 ανοδικές συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή 23 Μαΐου αναμένεται η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell.