Άνοδο κατέγραψαν για δεύτερη μέρα οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street την Τετάρτη, μετά το μίνι selloff της Δευτέρας, με φόντο τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα.
O Dow Jones κέρδισε 0,83% ή 287 μονάδες και έκλεισε στις 34.797 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,92% στις 14.631 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,82% στις 4.356 μονάδες.
Μάλιστα, ο Dow Jones κέρδισε συνολικά 836 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και κάλυψε το σύνολο των απωλειών του από τη Δευτέρα. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Chevron και ακολούθησαν οι Boeing και GoldmanSachs Group.
Ωστόσο, βουτιά κατέγραψε η μετοχή του Netflix κατά 3,8%, μετά την ανακοίνωση αναιμικής ανάπτυξης στους νέους συνδρομητές. Η Netflix βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δραστική μείωση των νέων πελατών της, μετά τη θεαματική πορεία αύξησης των συνδρομητών της το 2020, η οποία πυροδοτήθηκε από τις εντολές παραμονής στο σπίτι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.