Άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street μετά από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κέρδισε 0,94% και έκλεισε στις 34.138 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,93% στις 4,173 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά 1,19% στις 13.950 μονάδες. Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των ΙΒΜ (+4%) και Dow Inc. (+3,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Procter & Gamble (-0,6%) και Verizon (-0,5%). Από τις 30 μετοχές του Dow, 26 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό.
Περισσότερες από 70 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έως τώρα, με τα κέρδη τους να είναι σημαντικά βελτιωμένα.
Πάντως, οι μετοχές της Netflix καταποντίστηκαν (-7,2%) μια μέρα μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας streaming ότι η πεσμένη παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών στην πανδημία οδήγησαν σε κάμψη τον αριθμό των νέων συνδρομητών το πρώτο τέταρτο. Συγκεκριμένα, οι εγγραφές νέων συνδρομητών ανήλθαν στα 3,98 εκατ. από 6,25 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα του ομίλου κατέγραψαν άνοδο.