Γ.Δ.
0,00%
Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!

Στα 700 εκατ. οι συμφωνημένες προπωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό

Οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό ανέρχονται ήδη σε 700 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Στην ημερίδα, την οποία είχε οργανώσει η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ο κ. Αθανασίου είπε πως η διοίκηση της Lamda Development δεν είχε υπολογίσει πως οι προπωλήσεις θα φτάσουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, η κατασκευή των υποδομών (δίκτυα και άλλες κοινόχρηστες υποδομές) θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενους έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των πρώτων κτιρίων.

Για τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες για το Vouliagmenis Mall (το μεγαλύτερο από τα δύο εμπορικά κέντρα, με επιφάνεια 70.000 τ.μ.) ανέρχεται σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.  Ο ίδιος τόνισε πως τα εν λειτουργία εμπορικά κέντρα της εταιρείας (The Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos) επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς και στη θέση που κατείχαν προ της πανδημίας.

Η Lamda Development δίνει έμφαση στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό που διαθέτουν την εμπειρία σε αντίστοιχες αναπτύξεις όπως το Ελληνικό, τόνισε ο Οδ. Αθανασίου. Πρόσθεσε πως το 25% των νέων προσλήψεων είναι μάλιστα Ελληνες που μέχρι σήμερα εργάζονταν στο εξωτερικό και επιστρέφουν.

Για την πορεία της εισηγμένης, ο διευθύνων σύμβουλος προέβλεψε πως η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) αναμένεται να ξεπεράσει το 25%. Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα προσεγγίσει τα τρία δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά μέσα στην πρώτη πενταετία ανάπτυξης του έργου. Ο κ. Αθανασίου εξήγησε πως η εταιρεία έχει ήδη θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο του Ελληνικού.

Google News icon
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!