Η αγορά των serviced apartments στην Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, καθώς η Lavish Hospitality, μέλος του DKG Development Group, φέρνει ένα φρέσκο μοντέλο αστικής φιλοξενίας, με έμφαση στην τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα. Με τη δημιουργία του νέου brand Nuvia, η εταιρεία επιχειρεί να επανακαθορίσει το «serviced living» στις μεγάλες πόλεις, απαντώντας στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη, του ψηφιακού νομά και του επαγγελματία που αναζητεί προσωρινή αλλά πλήρως εξοπλισμένη και ευέλικτη διαμονή.
Από τον Πειραιά στη νέα γενιά αστικών καταλυμάτων
Η Lavish Hospitality έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που προβλέπει τη διαχείριση τριών ακινήτων έως το τέλος του 2025, συνολικά άνω των 200 studios, ξεκινώντας από τον Πειραιά. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία: ο Πειραιάς, που αναδεικνύεται σε νέο κόμβο επιχειρηματικότητας και τουρισμού, αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για μια νέα φιλοσοφία φιλοξενίας, που συνδυάζει το αστικό lifestyle με την πρακτικότητα και την άνεση.
Τα ακίνητα που σήμερα διαχειρίζεται η Lavish ως ενιαία συγκροτήματα serviced apartments είναι:
- Nuvia UrbanStay Piraeus Apartments – 20 διαμερίσματα.
- The Mediterranean Suites – Lavish Hospitality – 8 διαμερίσματα.
Μέχρι το τέλος του 2025 θα ενταχθούν στη διαχείριση της εταιρείας δύο ακόμη έργα:
- WYNDHAM RESIDENCES PIRAEUS MARINA ZEAS – 72 σουίτες.
- Nuvia UrbanStay Moschato Apartments- 118 διαμερίσματα.
Έτσι, η Lavish θα διαθέτει ένα ενεργό χαρτοφυλάκιο 218 serviced apartments, το οποίο προβλέπεται να διπλασιαστεί εντός του 2026. Πρόκειται για ακίνητα που έχει αναπτύξει ή αναπτύσσει η DKG Development και διαχειρίζεται η Lavish Hospitality, είτε με το δικό της brand (Nuvia) είτε με διεθνή brands (όπως της Wyndham), μέσω σχετικών συνεργασιών.

Nuvia Lavish Hospitality©/lavish-hospitality.com
«Δικό μας brand, δικά μας standards»
Η Lavish Hospitality αποτελεί, ουσιαστικά, τη φυσική εξέλιξη της δραστηριότητας του ομίλου DKG, ο οποίος μέχρι σήμερα συνεργαζόταν με διεθνείς αλυσίδες για τη διαχείριση ακινήτων. Σύμφωνα με τον Μανώλη Γκιάλα, Head of Hospitality, «ο πρόεδρος της DKG, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, διέβλεψε ότι με τη δική μας διαχείριση, με δικά μας standards και δικό μας brand μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αποδοτικότερα τα διαμερίσματα που κατασκευάζουμε και ανακαινίζουμε, ώστε αυτά να είναι ελκυστικότερα για τους επενδυτές».
Το νέο αυτό βήμα επιτρέπει στην εταιρεία να ελέγχει πλήρως τη διαχείριση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιουργώντας ένα αναγνωρίσιμο σήμα ποιότητας και αισθητικής. «Από τη στιγμή που εδραιωθούμε, θα αναλάβουμε και τη διαχείριση ιδιοκτησιών τρίτων», προσθέτει ο κ. Γκιάλας, υποδηλώνοντας τη φιλοδοξία της Lavish να εξελιχθεί σε ανεξάρτητο διαχειριστή αστικών serviced apartments.
Το Nuvia και η νέα φιλοσοφία φιλοξενίας
Το brand Nuvia, που ετυμολογικά προέρχεται από τα λατινικά novus και via («νέος δρόμος»), ενσαρκώνει αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία: την αναζήτηση μιας νέας κατεύθυνσης στη σύγχρονη αστική διαμονή. Ο σχεδιασμός των καταλυμάτων εστιάζει στη βιωσιμότητα, τη λειτουργικότητα, την αισθητική συνέπεια και την τεχνολογία, που απλώς λειτουργεί, χωρίς περιττές πολυπλοκότητες.
Η γενική στόχευση της Lavish περιλαμβάνει μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, εξαιρετικά σημεία με καλές προσβάσεις, έξυπνο σχεδιασμό, βιώσιμη κατασκευή, τεχνολογία και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Με αυτό το μείγμα, η Lavish τοποθετείται ως η βέλτιστη επιλογή για short & medium stays. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, ψηφιακούς νομάδες, πανεπιστημιακούς και φοιτητές, σε όλους όσοι αναζητούν τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου με την ιδιωτικότητα και την ευελιξία ενός σπιτιού.
Από τις διεθνείς συνεργασίες στη δική της υπογραφή
Η δημιουργία της Lavish και του Nuvia δεν σημαίνει απομάκρυνση από τις διεθνείς συνεργασίες που έχει ήδη αναπτύξει η DKG Development, αλλά μάλλον ένα νέο κεφάλαιο διαφοροποίησης. Υπενθυμίζεται ότι η DKG έχει ήδη προχωρήσει σε μακροχρόνιες συνεργασίες με τον ισπανικό όμιλο Líbere Hospitality Group (LHG), ο οποίος εισέρχεται στην ελληνική αγορά μέσω του PIRAEUS GATE, ενός εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης στον Πειραιά.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Líbere θα λειτουργήσει δύο πολυεπίπεδα ακίνητα -το SKYBLUE και το URBAN GL- ως serviced apartments, παραδοτέα το 2026. Άλλα ακίνητα, όπως το Laurel στη Λ. Βουλιαγμένης 164 στη Δάφνη, έχουν μισθωθεί εξ ολοκλήρου στη Líbere και λειτουργούν ήδη ως «B24».
Η Lavish, από την πλευρά της, έρχεται να καλύψει τον χώρο των ακινήτων που αναπτύσσει η DKG, αλλά επιθυμεί να διαχειρίζεται με δικό της εμπορικό σήμα και προδιαγραφές, ενισχύοντας τη συνοχή του χαρτοφυλακίου και την ταυτότητα του ομίλου.