Αγορά Μοδιάνο: Ξανανοίγει το 2026, με δυνατά χαρτιά την εστίαση και τον τουρισμό

Πού θα δώσει την έμφαση το management της Ergon Agora. Οι προκλήσεις της επαναλειτουργίας της Αγοράς Μοδιάνο

Μοδιάνο © Powergame.gr

Ξεκίνησαν από την «Ergon Agora» οι εργασίες αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων της  Αγοράς Μοδιάνο, η οποία πριν δυο μήνες, πέρασε από τη διαχείριση του Ομίλου Φάϊς που είναι και ο μεγαλο-ιδιοκτήτης του ακινήτου, στο  όμιλο της ΕRGON που έχει στήσει περισσότερα από 20 καταστήματα εστίασης και λιανικής τροφίμων, σε Ελλάδα, Μέση Ανατολή , Λευκωσία, Λεμεσό και Λονδίνο.

Η Μοδιάνο θα ξανανοίξει για το κοινό, αρχές του 2026 ή το αργότερο, ως τον Μάρτιο της νέας  χρονιάς, καθώς για τις εργασίες της εσωτερικής αναδιαμόρφωσης και του εξοπλισμού θα απαιτηθούν από τρεις μέχρι έξι μήνες.

Όπως πληροφορείται το powergame.gr, η αναγέννηση Νο2 της Μοδιάνο , θα στηριχθεί σε δύο άξονες, στην εστίαση και στην τουριστική κίνηση που είναι ιδιαίτερα αυξημένη στη Θεσσαλονίκη, τα  Σαββατοκύριακα και τις ημέρες των αργιών, καθώς η πόλη έχει γίνει πλέον προορισμός city break και προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών, που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν για τη διασκέδαση και την καλοπέρασή τους. Άλλωστε ένα από τα δυνατά assets του προορισμού ‘Θεσσαλονίκη’, είναι η γαστρονομία.

Το εγχείρημα του νέου management team της Μοδιάνο, θα αξιοποιήσει την άρση του περιορισμού που υπήρχε, ως προς το ποσοστό της κάλυψης που θα μπορούσε να λειτουργεί από επιχειρήσεις εστίασης. Να θυμίσουμε ότι το κτίσμα ήταν χαρακτηρισμένο ως Αγορά Τροφίμων και ως προς τις χρήσεις . Τώρα ο περιορισμός που υπήρχε  ως προς τις χρήσεις έχει αρθεί οπότε, όπως πληροφορούμαστε, η έμφαση από την «ERGON» θα δοθεί στην εστίαση.

Έτσι, προχωράνε και οι εργασίες αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα, όχι μόνο να ψωνίσουν κρεατικά αλλά και γευματίσουν στο ψητοπωλείο  που θα δημιουργηθεί , όπως και να πάρουν , έτοιμα μαγειρεμένα κρεατικά, σε πακέτο. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για το ιχθυοπωλείο, αν και ήδη αυτό το concept εξυπηρέτησης των ψαροφαγάδων, είχε αντιγραφεί στη Μοδιάνο, όσο ακόμη είχε τη διαχείρισή της ο Όμιλος Φάϊς. Προφανώς, θα υπάρχει και μαναβική , όπως επίσης πώληση αρτοσκευασμέτων στην Αγορά, καθώς ειδικά στα αρτοσκευάσματα , πίτες κλπ, είναι δυνατή η «ERGON».

Η νέα διαχειρίστρια, όπως μαθαίνουμε, θα αξιοποιήσει και τον υπέροχο εξώστη που διαμορφώθηκε, από τον Όμιλο Φάϊς, κατά την αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος, καθώς ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για τη λειτουργία καφέ , μπαρ.  Πέραν αυτού, μέσα στην Αγορά, η «ERGON» θα προβάλλει και θα προωθεί, όπως άλλωστε κάνει μέχρι σήμερα, εκλεκτά προϊόντα τοπικών παραγωγών, που προσεκτικά επιλέγει.

Για την επανεκκίνηση της Αγοράς, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη λιανική τροφίμων, η δυνατότητα λειτουργίας χώρων εστίασης, είναι κρίσιμη καθώς, οι Θεσσαλονικείς δεν κατεβαίνουν πλέον στο κέντρο της πόλης, για ψώνια. Οι συνήθειες άλλαξαν, ο τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει αλλάξει. Άρα η εστίαση είναι το δυνατό χαρτί για την «ERGON», που θα πρέπει να το χειριστεί κατάλληλα.

Η Μοδιάνο, θα πρέπει να επαναλειτουργήσει σαν ένα προσιτό και φιλικό, από κάθε άποψη, food hall, γιατί απέναντί της έχει τον ανταγωνισμό,  σε επίπεδο τιμών αλλά και υπηρεσιών. Ακριβώς απέναντι από την πλευρά της Ερμού, είναι το Καπάνι  και παραδίπλα η Άθωνος, με τα καταστήματα τροφίμων και τις πολλές ταβέρνες, ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις καφε-εστίασης και τροφίμων, υπάρχουν και στην Βασιλέως Ηρακλείου, από την κάτω πλευρά της διαμπερούς Αγοράς Μοδιάνο.

Σίγουρα, η Μοδιάνο, είναι ένα πανέμορφο κτίριο, που ξαναλειτούργησε ως Αγορά, το Δεκέμβριο του 2022 για να κλείσει κάπως άδοξα, μετά από δυόμισι χρόνια λειτουργίας υπό την διαχείριση του Ομίλου Φάϊς, τέλος Σεπτεμβρίου 2025. Η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου πρόσφερε ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής,  στο κέντρο της πόλης, το οποίο πράγματι προσέλκυε το ενδιαφέρον επισκεπτών. Οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου και οι τουρίστες, είναι ένα δυνατό χαρτί για τους νέους διαχειριστές της Μοδιάνο, υπό την προϋπόθεση ότι η Αγορά δεν θα έχει την γκρίζα εικόνα που παρουσίαζε τους τελευταίους πολλούς μήνες.

Όπως πληροφορείται το powergame.gr, η διοίκηση της «ERGON», έκανε και την εύστοχη κίνηση, να κρατήσει στην Αγορά, συγκεκριμένο/ους επαγγελματίες, που ξέρουν τη Μοδιάνο, για δεκαετίες, πριν ακόμη περάσει στην ιδιοκτησία του Ομίλου Φάϊς ( σ.σ. το 57%), καθώς είναι μεγαλωμένοι μέσα στο εμπόριο τροφίμων.

Σε τούτη τη φάση πλέον, η αγορά της πόλης αλλά και οι Θεσσαλονικείς, περιμένουν να δούνε στην πράξη πως θα υλοποιηθούν τα σχέδια της «ERGON», όταν με το καλό ανοίξει και πάλι για το κοινό.