Πριν από λίγες ημέρες άνοιξε το Hilton Garden Inn Chania City, ένα opening που δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη ξενοδοχειακή προσθήκη στα Χανιά. Αντίθετα, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο: τη σταδιακή αλλά συστηματική επέκταση της Hilton στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με Έλληνες ξενοδόχους και επενδυτικούς ομίλους, που καλύπτουν πλέον όλο το φάσμα της αγοράς, από τα αστικά ξενοδοχεία πόλης έως τα πολυτελή resorts και τα luxury urban destinations.
Χανιά: Hilton Garden Inn με έμφαση στο city break
Το Hilton Garden Inn Chania City, που άνοιξε επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί τη νεότερη προσθήκη του brand Hilton Garden Inn στην Ελλάδα και την πρώτη παρουσία του στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο των 48 δωματίων αναπτύχθηκε σε συνεργασία της Hilton με την Green Properties – Μελάκης Α.Ε. και λειτουργεί ως ολόχρονο city hotel, ενισχύοντας το τουριστικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα των Χανίων.
Κεντρικό στοιχείο του ξενοδοχείου είναι το rooftop bar–restaurant Rodopou & Beyond στον 8ο όροφο, με πανοραμική θέα προς το ενετικό λιμάνι, τη θάλασσα και τα Λευκά Όρη, καθώς και η πισίνα, το γυμναστήριο και οι σύγχρονες υποδομές, που εξυπηρετούν τόσο επισκέπτες αναψυχής όσο και επαγγελματίες.
Η επένδυση για το Hilton Garden Inn Chania City ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος απόκτησης του ακινήτου.
Αθήνα: Hilton Garden Inn στη Συγγρού
Στο ίδιο αναπτυξιακό οικοσύστημα εντάσσεται και το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue, που αναπτύσσεται από τη Nova Construction, εταιρεία συνδεδεμένη με την Green Properties. Το ξενοδοχείο προκύπτει από την αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου Lux & Easy στη Συγγρού 234 και θα διαθέτει 129 δωμάτια και σουίτες, rooftop εστιατόριο και μπαρ, εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο και συνεδριακούς χώρους άνω των 170 ατόμων.
Το project ενισχύει τον ρόλο της λεωφόρου Συγγρού ως ξενοδοχειακού άξονα και αποτυπώνει τη στροφή της Hilton σε λειτουργικά city hotels με έντονο business χαρακτήρα.
Η επένδυση για το Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue ανέρχεται επίσης σε 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η αγορά του ακινήτου.
Ηράκλειο: ÉRA Hotel Heraklion, Tapestry Collection by Hilton
Στο χαρτοφυλάκιο των νέων Hilton στην Κρήτη προστίθεται και το ÉRA Hotel Heraklion, Tapestry Collection by Hilton, μετά την υπογραφή συμφωνίας franchise μεταξύ της Hilton και της Green Properties – Μελάκης Α.Ε. Το ξενοδοχείο των 56 δωματίων θα λειτουργήσει στις αρχές του 2026, σηματοδοτώντας την πρώτη παρουσία του brand Tapestry Collection by Hilton στο Ηράκλειο.
Το ÉRA Hotel Heraklion θα προκύψει από την ολική ανακαίνιση του ιστορικού Mediterranean Hotel, στην καρδιά της πόλης, λίγα βήματα από το Ενετικό Λιμάνι και την Κεντρική Αγορά. Θα διαθέτει roof garden εστιατόριο με πανοραμική θέα, πισίνα στο rooftop, spa, γυμναστήριο, καφέ και βιβλιοθήκη, συνδυάζοντας τον σύγχρονο σχεδιασμό με την αυθεντική κρητική ταυτότητα.
Η επένδυση για το ÉRA Hotel Heraklion ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος απόκτησης του ακινήτου.
Μύκονος: Hilton resort με ελληνική υπογραφή
Στον τομέα των resorts, ο Βασίλης Λάμπρου προχωράει στην ανάπτυξη του Hilton Mykonos Beach Resort & Spa στο Super Paradise, σε έκταση που αποκτήθηκε το 2018. Το θέρετρο των 75 δωματίων και σουιτών, με ιδιωτικές πισίνες σε 34 μονάδες, spa, εστιατόρια και χώρους εκδηλώσεων, αναμένεται να εγκαινιαστεί εντός του 2026.
Η επένδυση πραγματοποιείται μέσω συμφωνίας franchise και εντάσσεται στη στρατηγική της Mediterranean Hotels, η οποία λειτουργεί ήδη τέσσερις μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα.
Το ύψος της επένδυσης για το Hilton Mykonos Beach Resort & Spa υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ.
Κάρπαθος: Το πρώτο Tapestry Collection της Hilton στην Ευρώπη
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και το Sound of the Sea Karpathos, το πρώτο ξενοδοχείο Tapestry Collection by Hilton στην Ευρώπη, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον όμιλο Χνάρη (CHC Group). Το adults-friendly κατάλυμα, που άνοιξε εντός του 2025, διαθέτει 42 δωμάτια και ένα cottage, ιδιωτικές πισίνες, strong wellness στοιχείο και εστιατόρια με έμφαση στην ελληνική βιολογική κουζίνα και τα φρέσκα θαλασσινά.
Η CHC διαχειρίζεται σήμερα χαρτοφυλάκιο άνω των 30 ξενοδοχείων σε Κρήτη, Κυκλάδες και ηπειρωτική Ελλάδα, αποτελώντας έναν από τους πλέον ενεργούς ελληνικούς εταίρους της Hilton.
Για το ύψος της επένδυσης στην Κάρπαθο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οικονομικά στοιχεία.
Αθήνα – The Ilisian: Το Conrad και η επιστροφή του Hilton σε premium τροχιά
Στην κορυφή της ελληνικής παρουσίας της Hilton τοποθετείται το Conrad Athens, που θα ανοίξει στο The Ilisian, το εμβληματικό πρώην Athens Hilton. Το project υλοποιείται από την ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και σηματοδοτεί τη μετάβαση του ιστορικού ακινήτου σε ένα μεικτό σύμπλεγμα πολυτελούς φιλοξενίας, κατοικιών, γραφείων και εμπειριών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Το Conrad Athens θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Hilton στην ελληνική αγορά, επανατοποθετώντας το brand στην κατηγορία του urban luxury και ενισχύοντας τη διεθνή εικόνα της Αθήνας ως premium city destination.
Πρόκειται για μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, συνολικού ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ για το The Ilisian, που εκτείνεται πέρα από τη ξενοδοχειακή δραστηριότητα.
Από το midscale στο ultra-luxury
Από τα Hilton Garden Inn των Χανίων και της Αθήνας, στο Tapestry Collection της Καρπάθου και του Ηρακλείου, το Hilton resort της Μυκόνου και το Conrad στο The Ilisian, η εικόνα είναι σαφής: η Hilton χτίζει στην Ελλάδα ένα πολυεπίπεδο χαρτοφυλάκιο, βασισμένο σε συνεργασίες με Έλληνες επιχειρηματίες που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες των τοπικών αγορών.