Ζαχαράκη: Αναζητούμε κτίρια για τη στέγαση δημοσιών υπαλλήλων

To Yπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναζητεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Η Σοφία Ζαχαράκη © EUROKINISSI

Διαθέσιμα κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα αναζητά το Yπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο συνέδριο για την εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας Hellenic Public Property Conference.

Η υπουργός μιλώντας σε πάνελ με θέμα «Κοινωνική & προσιτή κατοικία, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα και ο ρόλος της δημόσιας περιουσίας», και το οποίο συντόνιζε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με δήμους αναζητούνται κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Σοφία Ζαχαράκη στο συνέδριο για την εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας Hellenic Public Property Conference © ΔΤ

Η Σοφία Ζαχαράκη στο συνέδριο για την εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας Hellenic Public Property Conference © ΔΤ

«Μπορεί να είναι διαμερίσματα, μπορεί να είναι καταστήματα, παλιά δημόσια σχολεία, ακόμα και παλιά αστυνομικά τμήματα για να μπορούν να αξιοποιηθούν» ανέφερε η υπουργός. «Έχει τεθεί πολλές φορές το ζήτημα δασκάλων, καθηγητών  αστυνομικών, που αδυνατούν λόγω υψηλών ενοικίων να αναλάβουν υπηρεσία» επεσήμανε η Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας πως είναι ανάγκη το κράτος να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.

Διαβάστε επίσης:

Το πορτοκαλί κρασί γίνεται το ποτό του καλοκαιριού

Σαν “βασιλείς” σε πολυτελείς σουίτες στο Λονδίνο

Λιμάνια, δίκτυα και εφοδιαστική αλυσίδα για να προχωρήσουν τα υπεράκτια αιολικά