Ρεκόρ προσέλευσης ανακοίνωσαν οι Metallica για τη μυθική συναυλία στο ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγω για 90.000 ανθρώπους στο στάδιο.
«Ουάου!! Μεγάλα ευχαριστώ στη #MetallicaFamily στην Ελλάδα που σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Πάνω από 90.000 από εσάς γεμίσατε ασφυκτικά το στάδιο και, πιστέψτε μας… μπορούσαμε να το νιώσουμε! Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει αυτό το σκέλος της #M72 World Tour» έγραψε το συγκρότημα στο Instagram απευθυνόμενο στους θαυμαστές του.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από την πλευρά τους οι διοργανωτές έγραψαν σε δική τους ανάρτηση: «Οι @metallica χάρισαν στους περισσότερους από 90.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο μια ανεπανάληπτη εμπειρία, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Με τη μεγαλειώδη 360° σκηνή του M72 World Tour να δεσπόζει στο κέντρο του ΟΑΚΑ, fans από όλη την Ελλάδα αλλά και από 91 χώρες του εξωτερικού, έζησαν από κοντά ένα τεράστιο συναυλιακό γεγονός που περίμεναν 16 ολόκληρα χρόνια. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν και η ιδιαίτερη αναφορά των Metallica στο ελληνικό κοινό, με τις εκτελέσεις του “Ζορμπά” και του «Δεν Χωράς Πουθενά», να ξεσηκώνουν ολόκληρο το στάδιο».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Metallica: Μυθική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ
Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο στάδιο δύσκολα θα ξεχάσουν τη στιγμή που ακούστηκαν οι πρώτες νότες του «Δεν χωράς πουθενά», του τραγουδιού που καθιέρωσε τις Τρύπες. Όταν μάλιστα οι 85.000 θεατές, που περίμεναν υπομονετικά από το πρωί του Σαββάτου για να μπουν στον χώρο, άρχισαν να τραγουδούν όλοι μαζί, η ατμόσφαιρα έγινε πραγματικά εκρηκτική.
Οι παρευρισκόμενοι βίωσαν στιγμές απόλυτου ενθουσιασμού όταν οι Metallica εμφανίστηκαν στη σκηνή των 360 μοιρών, με το Snake Pit στο κέντρο και ορατότητα προς όλες τις πλευρές του ΟΑΚΑ. Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση ξεκίνησε λίγο πριν τις 21:00, με την ανυπομονησία του κοινού να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Ο Τζέιμς Χέτφιλντ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την υποδοχή που επιφύλαξε το ελληνικό κοινό, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό. «Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε εδώ» είπε, ενώ αργότερα φώναξε: «Καλησπέρα Αθήνα, είστε απίστευτοι».
Οι Τζέιμς Χέτφιλντ, Λαρς Ούλριχ, Κερκ Χάμετ και Ρόμπερτ Τρουχίγιο άνοιξαν τη συναυλία με το «Creeping Death» από το εμβληματικό άλμπουμ «Ride the Lightning». Σύμφωνα με όσους παρακολούθησαν τη βραδιά, το setlist βασίστηκε κυρίως σε κλασικά και αγαπημένα κομμάτια του συγκροτήματος.
Η ένταση κορυφώθηκε στα «Nothing Else Matters», «One» και «Seek and Destroy». Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ο Χέτφιλντ σταμάτησε για λίγο τη συναυλία για να την αφιερώσει σε ένα μικρό παιδί από την Ελλάδα που δίνει μάχη με τον καρκίνο. Με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, έστειλε μήνυμα αγάπης και δύναμης στον μικρό Σπύρο και στην οικογένειά του, με το κοινό να ανταποκρίνεται με παρατεταμένο χειροκρότημα. Η συναυλία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00.
Η μουσική βραδιά ξεκίνησε από νωρίς, καθώς στις 18:00 ανέβηκαν στη σκηνή οι Knocked Loose, ενώ μία ώρα αργότερα ακολούθησαν οι Gojira, που στο παρελθόν είχαν περιοδεύσει μαζί με τους Metallica στο World Magnetic Tour. Οι πύλες του ΟΑΚΑ άνοιξαν στις 16:00, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μέρος των εσόδων της συναυλίας πρόκειται να δοθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συγκροτήματος, «All Within My Hands».
Σε μία ακόμη ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, οι Metallica παρουσίασαν τη δική τους δυναμική εκδοχή του «Ζορμπά», αποτίοντας φόρο τιμής στο ελληνικό κοινό και ξεσηκώνοντας το στάδιο. Το κοινό αποθέωσε τη μπάντα, ενώ παρόμοιο παραλήρημα επικράτησε και όταν ακούστηκε το «Δεν χωράς πουθενά» των Τρυπών, σε μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη σε όσους έζησαν αυτή τη συναυλία.

Μυθική η εμφάνιση των Metallica στο ΟΑΚΑ © Eurokinissi

Μυθική η εμφάνιση των Metallica στο ΟΑΚΑ © Eurokinissi

Μυθική η εμφάνιση των Metallica στο ΟΑΚΑ © Eurokinissi

Μυθική η εμφάνιση των Metallica στο ΟΑΚΑ © Eurokinissi

Μυθική η εμφάνιση των Metallica στο ΟΑΚΑ © Eurokinissi

Μυθική η εμφάνιση των Metallica στο ΟΑΚΑ © Eurokinissi
