Το Attica Roots Festival παρουσιάζει τους Gadjo Dilo στην Πλατεία Δεξαμενής

Την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο. Ένα μοναδικό πάντρεμα του ελληνικού τραγουδιού με την gypsy jazz παράδοση

Gadjo Dilo © Αttica Roots Festival

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής που συνδέει τη μουσική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία, παρουσιάζει την Κυριακή 12 Ιουλίου τους Gadjo Dilo (τρελός μπαλαμός) σε μια ξεχωριστή συναυλία στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι Gadjo Dilo έρχονται να ενσαρκώσουν ιδανικά τη φιλοσοφία της διοργάνωσης: την αναζήτηση των μουσικών ριζών μέσα από τη συλλογική μνήμη, τη δύναμη των παραδοσιακών τραγουδιών και τις νέες, δημιουργικές προσεγγίσεις που τα φέρνουν στο παρόν.

Εμπνευσμένοι από την gypsy swing και τον θρυλικό κιθαρίστα Τζιάνγκο Ράινχαρντ, οι Gadjo Dilo παντρεύουν αριστοτεχνικά το αγαπημένο ελληνικό τραγούδι, κυρίως της σκηνής του ’50 και του ’60, με τη manouche jazz. Το αποτέλεσμα είναι το ιδιαίτερο και μοναδικό μουσικό τους ιδίωμα, το «Manouche De Grec» (μια ελληνική εκδοχή της gypsy jazz παράδοσης).

Με αφετηρία αυτούς τους δύο μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της τζαζ, οι ελληνικές μελωδίες περνούν μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις αναφορές στα αμερικανικά jazz standards και την ατμόσφαιρα των γαλλικών τραγουδιών του μεσοπολέμου.

Στην Πλατεία Δεξαμενής, το φεστιβάλ συναντά έναν ήχο γεμάτο ενέργεια, που κινείται διαρκώς ανάμεσα στην Αθήνα, το Παρίσι και τη swing παράδοση, φωτίζοντας τις ρίζες της αστικής μας μουσικής.

Παίζουν οι:
• Σωτήρης Πομόνης: Κιθάρα
• Κώστας Μητρόπουλος: Κιθάρα
• Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί
• Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν
• Ηλιάνα Τσαπατσάρη: Φωνή
• Γιώργος Ρούλος: Κοντραμπάσο

INFO
• Διοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής
• Ημερομηνία: Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
• Ώρα έναρξης: 20:30
• Τοποθεσία: Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
• Είσοδος: Ελεύθερη
Χορηγός Επικοινωνίας: Nextstep Media και iefimerida.gr
Τηλεοπτικός Χορηγός Επικοινωνίας: Mega