Οδύσσεια: Σάρωσε και στην Ελλάδα, πόσα εισιτήρια έκοψε

Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν κυριάρχησε και στο ελληνικό box office. Το top 10 του τετραημέρου 16-19 Ιουλίου

Οδύσσεια © tanweer

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε και στις ελληνικές αίθουσες η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν, κυριαρχώντας με μεγάλη διαφορά στο box office του τετραημέρου 16 έως 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το flix.gr, η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική υπερπαραγωγή έκοψε 151.415 εισιτήρια σε μόλις τέσσερις ημέρες προβολής, προβαλλόμενη σε 97 αίθουσες στην Αθήνα και σε 212 κινηματογράφους σε ολόκληρη τη χώρα. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τα Village Cinemas πρόσθεσαν επιπλέον πρωινές προβολές στην αίθουσα IMAX, ενώ sold out καταγράφηκαν και σε αρκετούς ακόμη κινηματογράφους.

Η επίδοση της ταινίας ήταν αρκετή για να αλλάξει πλήρως την εικόνα της ελληνικής αγοράς. Χάρη στην «Οδύσσεια», το σύνολο των εισιτηρίων του τετραημέρου έφτασε τα 196.933, αριθμός αισθητά υψηλότερος από τις επιδόσεις που κατέγραφε το εγχώριο box office τους προηγούμενους μήνες.

Η ταινία του Νόλαν άφησε πολύ πίσω όλες τις υπόλοιπες παραγωγές της πρώτης δεκάδας. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Toy Story 5» με 8.726 εισιτήρια, ενώ ακολούθησε η «Εμμονή» με 7.584 εισιτήρια. Η «Βαϊάνα» κατέλαβε την τέταρτη θέση με 6.567 εισιτήρια και «Η Πρόσκληση» την πέμπτη με 5.646.

Η επιτυχία της «Οδύσσειας» δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Το φιλμ βρέθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου box office, με εισπράξεις 264,1 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, ξεπερνώντας το «The Dark Knight Rises», το οποίο είχε συγκεντρώσει 249 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, αποτελεί το καλύτερο άνοιγμα του 2026 για live-action ταινία που δεν είναι συνέχεια προηγούμενης παραγωγής και το τρίτο υψηλότερο συνολικά μέσα στη χρονιά, πίσω από τα «The Super Mario Galaxy Movie» και «Toy Story 5».

Από τις υπόλοιπες ταινίες που προβάλλονται στις ελληνικές αίθουσες, το «Δείπνο του Φράνκο» πλησίασε τα 10.000 συνολικά εισιτήρια στη δεύτερη εβδομάδα του, ενώ το «Πάρτι Γενεθλίων» ξεπέρασε τα 13.000. Η «Μεγάλη Σφαγή των Β΄ ΚΑΠΗ Αλίμου» πέρασε τα 12.000 εισιτήρια μέσα σε έναν μήνα, ενώ οι «Δοκιμάστριες» έφτασαν τα 8.000 εισιτήρια στη 19η εβδομάδα προβολής τους.

Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των «Αρμονιών Βερκμάιστερ» του Μπέλα Ταρ, που επέστρεψαν στις αίθουσες σε επανέκδοση από την Amarcord. Η ταινία συγκέντρωσε 790 εισιτήρια σε μόλις τέσσερις προβολές, με δύο συνεχόμενα sold out στον κινηματογράφο Ριβιέρα.

Το top 10 του τετραημέρου 16-19 Ιουλίου

  1. «Οδύσσεια»: 151.415 εισιτήρια – 1η εβδομάδα
  2. «Toy Story 5»: 8.726 εισιτήρια – σύνολο 239.587
  3. «Εμμονή»: 7.584 εισιτήρια – σύνολο 241.902
  4. «Βαϊάνα»: 6.567 εισιτήρια – σύνολο 43.892
  5. «Η Πρόσκληση»: 5.646 εισιτήρια – σύνολο 42.725
  6. «Το Δείπνο του Φράνκο»: 3.005 εισιτήρια – σύνολο 8.591
  7. «Αμελί»: 1.409 εισιτήρια – σύνολο 22.967
  8. «Tuner»: 1.368 εισιτήρια – σύνολο 10.551
  9. «Evil Dead Burn»: 1.307 εισιτήρια – σύνολο 9.767
  10. «DJ Βοσκός»: 1.187 εισιτήρια – 1η εβδομάδα