Τρέλα με τις κούκλες Labubu: Πλήρωσαν 150.000 σε δημοπρασία

Φρενίτιδα, ουρές και χιλιάδες δολάρια για μια συλλεκτική κούκλα Labubu. Εκτόξευση για τη μετοχή της Pop Mart μέσα στη χρονιά

Η συλλεκτική κούκλα Labubu © Beijing Yongle International Auction

Μια κούκλα Labubu σε φυσικό ανθρώπινο μέγεθος πουλήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό του 1,08 εκατομμυρίου γουάν (150.000 δολάρια) σε δημοπρασία στο Πεκίνο, επιβεβαιώνοντας τη δημοφιλία του συλλεκτικού παιχνιδιού, που προβάλλεται συχνά από διασημότητες.

Η μοναδική σε χρώμα μέντας Labubu -ένας τερατώδης χαρακτήρας, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης από το Χονγκ Κονγκ Kasing Lung- βγήκε στο σφυρί την Τρίτη στον οίκο δημοπρασιών Yongle της Κίνας, μαζί με άλλα 47 συλλεκτικά αντικείμενα της σειράς Labubu.

Μια άλλη περιορισμένης έκδοσης καφέ Labubu πουλήθηκε για 820.000 γουάν, ανεβάζοντας τη συνολική αξία των πωλήσεων στα 3,73 εκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Η λεγόμενη πρώτη παγκόσμια δημοπρασία έργων Labubu προσέλκυσε χιλιάδες αγοραστές τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η Pop Mart International Group Ltd., η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο που κατασκευάζει τις χαρακτηριστικές κούκλες-τερατάκια με τα κοφτερά δόντια, έχει δει τη μετοχή της να εκτοξεύεται πάνω από 180% φέτος, εν μέσω της φρενίτιδας για τα λούτρινα παιχνίδια της, τα οποία έχουν εμφανιστεί στα χέρια διασημοτήτων, όπως η Rihanna και η Lisa των BlackPink. Οι φαν του Labubu είναι γνωστοί για την αφοσίωσή τους, συχνά περιμένοντας με τις ώρες σε ουρές και πληρώνοντας υπέρογκες τιμές για να αποκτήσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Μια κινεζική τράπεζα χρησιμοποίησε πρόσφατα φιγούρες Labubu ως δωρεάν δώρα για να προσελκύσει καταθέτες, προκαλώντας την παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών, οι οποίες απαγόρευσαν τέτοιες πρακτικές. Ο νεότερος εγγεγραμμένος αγοραστής στη δημοπρασία της Τρίτης ήταν ένα βρέφος εννέα μηνών, του οποίου η οικογένεια αγόρασε μια συλλεκτική έκδοση Labubu για 32.000 γουάν στο όνομά του, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η εκρηκτική δημοφιλία του παιχνιδιού έχει οδηγήσει χρηματιστηριακές εταιρείες να αναθεωρήσουν ανοδικά τις τιμές-στόχους για τη μετοχή της Pop Mart.

Η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Pop Mart κατά 52%, στα 303 δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 38,6 δολάρια ΗΠΑ), επικαλούμενη τη δυναμική ανάπτυξη στο εξωτερικό. Η Morgan Stanley ανέβασε τη δική της πρόβλεψη στα 302 δολάρια Χονγκ Κονγκ από 224, σημειώνοντας ότι η αποτίμηση της Pop Mart θα έπρεπε να είναι ανάλογη με εκείνη της Sanrio Co. και της Walt Disney Co.

Η σειρά «THE MONSTERS» τύπου blind-box, με τον Labubu στο επίκεντρο, απέφερε περισσότερα από 3 δισ. γουάν σε πωλήσεις για την Pop Mart το προηγούμενο έτος, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της εταιρείας.