Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm και αναφέρθηκε στα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για ένα επίδομα 400 ευρώ, που αντιστοιχεί 1,09 ευρώ την ημέρα.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Ν.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους, έδωσε επίδομα που αντιστοιχεί 1,09 € την ημέρα. Είναι ημίμετρα. Είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Είναι σταγόνα στον ωκεανό. Είναι αντίδωρο, αυτή είναι η πραγματικότητα για αυτά που μας είπε.
Ν.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε ότι από 01/01/27 θα πάρουμε περίπου 2,6 αύξηση όμως ο πληθωρισμός σήμερα «τρέχει» με 3,7 άρα για άλλη μια φορά θα υπολείπονται οι αυξήσεις του πληθωρισμού άρα μια τρύπα στο νερό.
Ν.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς είχαμε ζητήσει επαναφορά 13ης-14ης σύνταξης, λέμε επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, αυτό άμεσα πρέπει να γίνει.
