O γύρος της Τοσκάνης με Lamborghini

Το «Esperienza Giro Toscana» που διοργάνωσε η Lamborghini, ανακαλύπτει τα μοναδικά τοπία της φημισμένης περιοχής της Ιταλίας

© motorone.gr

Οι καταπράσινοι λόφοι της Τοσκάνης, με τα ιστορικά κάστρα, τις εκπληκτικές θέες και τις πιο αυθεντικές εκφράσεις της ιταλικής φιλοξενίας και κουζίνας, αποτέλεσαν το σκηνικό για τις αποκλειστικές εμπειρίες σε στυλ Lamborghini του «Esperienza Giro Toscana 2025».

Το «Esperienza» εμπεριέχει μοναδικές εμπειρίες για τους πελάτες της ιταλικής μάρκας με έμβλημα τον ταύρο. Από προγράμματα στην πίστα, όπως το «Esperienza Dinamica Corsa», που βελτιώνουν τις οδηγικές δεξιότητες, έως τις εκδρομές «Esperienza Avventura», που εξερευνούν απομακρυσμένους προορισμούς, βυθίζοντας τους επισκέπτες στην αυθεντικότητα κάθε χώρας, έως τις εκδηλώσεις «Esperienza Giro», που διοργανώνονται σε γραφικές τοποθεσίες όπου συνυπάρχουν η φύση, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και φυσικά, τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα.

Η φετινή έκδοση πραγματοποιήθηκε στην Τοσκάνη, όπου οι επισκέπτες και τα αυτοκίνητα της Lamborghini τους έφτασαν στο πεντάστερο Castel Monastero, δυτικά της μεσαιωνικής Σιένα, για το check-in. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα απεριτίφ και συνεχίστηκε με δείπνο στην πλατεία του χωριού, εμπλουτισμένο με μια συναρπαστική μεσαιωνική εμπειρία αφήγησης ιστοριών ανάμεσα σε παραδοσιακούς πάγκους αγοράς και περίπτερα με φαγητό.

Την επόμενη μέρα, οι οδηγοί ενημερώθηκαν, οι κινητήρες τέθηκαν σε λειτουργία, με την ομάδα να ξεκινάει κάτω από τον πρωινό ήλιο της Τοσκάνης προς το Castello di Meleto, στην καρδιά της περιοχής Chianti, κάνοντας μια στάση στο οινοποιείο του κάστρου με το πλούσιο παρελθόν, με τις ιστορίες του να παρουσιάζονται στους καλεσμένους με τη μορφή μιας κωμικής θεατρικής παράστασης.

Επιστρέφοντας στο τιμόνι, οι συμμετέχοντες τις δυνατότητες των αυτοκινήτων τους στους ελικοειδείς ορεινούς δρόμους, σταματώντας για μεσημεριανό γεύμα στο Tenuta Tolaini, όπου αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά και παραδοσιακά πιάτα μαγειρεύτηκαν στο τραπέζι και οι επισκέπτες απόλαυσαν τις αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας.

Η επιστροφή στις ελικοειδείς διαδρομές και τους ανοιχτούς δρόμους έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να «ανοίξουν» τους κινητήρες τους, απολαμβάνοντας στη συνέχεια ένα δείπνο στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Poggio Rosso.

Διαβάστε περισσότερα στο motorone.gr