Τροφική δηλητηρίαση υπέστη ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποφέρει από φλεγμονή του εντέρου και θα μείνει σπίτι τις επόμενες μέρες

Μπενιαμίν Νετανιάχου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τροφική δηλητηρίαση υπέστη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, προσθέτοντας ότι αναρρώνει και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Ο Νετανιάχου, 75 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία στη διάρκεια της νύχτας η οποία οφειλόταν σε φλεγμονή του εντέρου και αφυδάτωση, για τις οποίες λαμβάνει ενδοφλέβια αγωγή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών του, ο πρωθυπουργός θα ξεκουραστεί στο σπίτι τις επόμενες τρεις ημέρες και θα διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις από εκεί», πρόσθεσε το γραφείο του.

Στον Νετανιάχου τοποθετήθηκε βηματοδότης το 2023. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε αφαίρεση προστάτη αφού διαγνώστηκε με λοίμωξη του ουροποιητικού.