Ισραήλ: Εμπόδιο για το τέλος του πολέμου ο Νετανιάχου, λένε οι οικογένειες των ομήρων

Η εξόντωση των ηγετών της Χαμάς θα τερμάτιζε τον πόλεμο, λέει ο Νετανιάχου. Οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων διαφωνούν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου © EPA/RONEN ZVULUN

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα Σάββατο ότι η εξόντωση των ηγετών της Χαμάς θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Γάζα, μετά τα πρόσφατα αεροπορικά πλήγματα στην Ντόχα. Αντιθέτως οι οικογένειες των ομήρων θεωρούν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι το εμπόδιο για το τέλος του πολέμου.

«Οι τρομοκράτες ηγέτες της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των κατοίκων της Γάζας, Εχουν μπλοκάρει τις απόπειρες για κατάπαυση του πυρός για να παρατείνουν επ’ αόριστον τον πόλεμο», έγραψε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Χ. «Η εξόντωσή τους θα επέτρεπε την εξάλειψη του κυρίου εμποδίου για την απελευθέρωση όλων των ομήρων μας και το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε.

Οι οικογένειες των ομήρων από την πλευρά τους κατηγορούν τον Νετανιάχου ότι είναι «εμπόδιο» για τον τερματισμό του πολέμου στην Γάζα.

«Η επιχείρηση που έγινε στο Κατάρ απέδειξε πέρας κάθε αμφιβολίας ότι ένα εμπόδιο υπάρχει στην επιστροφή των ομήρων και τον τέλος του πολέμου: ο πρωθυπουργός Νετανιάχου. Κάθε φορά που επίκειται η επίτευξη μίας συμφωνίας, ο Νετανιάχου την σαμποτάρει», καταγγέλλεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων.