Στην κατηγορία 5, την υψηλότερη στην κλίμακα Saffir-Simpson, αναβαθμίστηκε ο τυφώνας Melissa, καθώς πλησίαζε την Τζαμάικα, με κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν τα 260 χλμ./ώρα.
Ο Melissa προβλέπεται να φτάσει στο νησί αύριο, Τρίτη, και να διασχίσει την Κούβα και τις Μπαχάμες μέχρι την Τετάρτη, ενώ θεωρείται ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων δεκαετιών που πλήττει την Καραϊβική.
Ορισμένες περιοχές της ανατολικής Τζαμάικας ενδέχεται να δεχθούν έως και ένα μέτρο βροχής, σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων και Τυφώνων (NHC), που προειδοποίησε για «πιθανές καταστροφικές πλημμύρες και πολυάριθμες κατολισθήσεις».
Ηδη, ο κόσμος προσπαθεί να θωρακιστεί όπως μπορεί, αποθηκεύοντας νερό και τρόφιμα, ενισχύοντας τις ξύλινες κατοικίες, τοποθετώντας σακιά με άμμο στις περιουσίες τους και μετακινώντας σκάφη σε μεγαλύτερο υψόμετρο.
People in Kingston, Jamaica, begin preparations for Hurricane Melissa — placing concrete bricks on top of chicken coops, loading bags of sand into their cars, moving boats to higher ground — which is now a Category 4 storm.
Read more: https://t.co/XaLpY7JDCg pic.twitter.com/SB1bEIYiUb
— ABC News (@ABC) October 27, 2025