Το ισραηλινό κανάλι Channel 12, ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμες ισραηλινές πηγές, ότι ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, πιθανότατα σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή νωρίτερα σήμερα.
Αναφέρει ότι υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις» προς αυτό.
Ωστόσο, όπως σημειώνει και το Times of Israel, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της αναφοράς.
Αγνωστη η τύχη του Χαμενεΐ
Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο τηλεοπτικός σταθμός είχε μεταδώσει ότι η ισραηλινή εκτίμηση ήταν ότι ο Χαμενεΐ «τουλάχιστον τραυματίστηκε» και ότι αυτή δεν ήταν μια εκτίμηση που βασιζόταν σε δορυφορικές εικόνες που έδειχναν το προεδρικό μέγαρο του Χαμενεΐ να ισοπεδώνεται, αλλά σε πληροφορίες από ανώνυμες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Times of Israel, ο Χαμενεΐ αναμένεται να εκφωνήσει σύντομα μια ομιλία, πράγμα που αν συμβεί θα σημαίνει ότι η ομιλία είχε ηχογραφηθεί εκ των προτέρων.
Το Channel 12 αναφέρει επίσης ότι οι σημερινές επιθέσεις προκάλεσαν «πολύ σημαντική ζημιά» στην ηγεσία του ιρανικού καθεστώτος και στους στρατιωτικούς διοικητές του.