Η Τουρκία έτοιμη για “κάθε είδους υποστήριξη” σε πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντάς του την ετοιμότητα της Τουρκίας να παράσχει στήριξη σε περίπτωση συμφωνίας με το Ιράν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ © EPA/YOAN VALAT

Μετά τις πληροφορίες ότι ΗΠΑ και Ιράν βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και, κατά την αμερικανική πλευρά, άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στη διάρκεια της εφαρμογής μιας τέτοιας πιθανής συμφωνίας με το Ιράν. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες χωρών της περιοχής.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι μια συμφωνία για να διασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ θα στηρίξει τη σταθερότητα στην περιοχή, φέρνοντας ανακούφιση στην παγκόσμια οικονομία.