Ρωσία: Τουλάχιστον 52 νεκροί σε δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις στοές όταν το ορυχείο γέμισε με καπνούς - Τουλάχιστον τρεις διασώστες μεταξύ των θυμάτων

Εργάτες σε ανθρακωρυχείο © Unsplash

Τουλάχιστον 52 είναι τα θύματα από το δυστύχημα που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο μια πηγή.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις στοές όταν το ορυχείο γέμισε με καπνούς. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον τρεις διασώστες που κατέβηκαν για να εντοπίσουν και να σώσουν τους εργάτες.

Όπως αναφέρει το TASS, σημειώθηκε ανάφλεξη από την σκόνη του άνθρακα σε φρεάτιο εξαερισμού στο ορυχείο Λιστβιάζναγια στη χιονισμένη περιοχή του Κεμέροβο, γεμίζοντας το ορυχείο με καπνό.

Η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια της Σιβηρίας σταμάτησε λόγω επιδείνωσης της γεωδυναμικής κατάστασης καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις μεθανίου, και θα συνεχισθεί το πρωί, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Τσουπριάν, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τα συντρίμμια και τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στις στοές του ορυχείου.

Ο Τσουπριάν ανέφερε προηγουμένως ότι αγνοούνταν 35 ανθρακωρύχοι

Στην περιοχή του Κεμέροβο, που βρίσκεται περίπου 3.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σημειώνονται εδώ και χρόνια θανατηφόρα ατυχήματα στα ανθρακωρυχίεα.

Το ορυχείο Λιστβιάζναγια είναι μέρος της SDS-Holding, που ανήκει στην ιδιωτική Siberian Business Union. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε κανένα σχόλιο.

googlenews
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!