Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός – Στο 7% τον Μάρτιο

Στο 7% διαμορφώθηκε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών

© Pixabay

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών βρίσκεται ο πληθωρισμός της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς το μήνα Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 7%, ποσοστό που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο της οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία ήταν χαμηλότερος από το 1% πριν από έναν χρόνο, όμως η κρίση της ακρίβειας θα γίνει ακόμα πιο έντονη αυτό τον μήνα, καθώς θα εφαρμοστεί αύξηση έως 54% στις τιμές της ενέργειας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για τέταρτη φορά τον Μάιο, εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 8% όταν ανακοινωθούν τα στοιχεία του Απριλίου και ενδεχομένως σε διψήφιο νούμερο μέσα στο έτος.