Ένταση στη Γάζα: Τουλάχιστον 29 νεκροί – Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ

Ανάμεσα στους νεκρούς στη Γάζα περιλαμβάνονται έξι παιδιά. Σειρήνες συναγερμού για επικείμενη επίθεση ήχησαν το πρωί σε περιοχή της Ιερουσαλήμ

Ένταση στη Γάζα © EPA/MOHAMMED SABER

Είκοσι εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς την Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να κλιμακώνεται η βία την Παρασκευή.

Σειρήνες συναγερμού για επικείμενη επίθεση ήχησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ άκουσαν σύντομες εκρήξεις μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν. Χθες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού κοντά στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, 29 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν και 253 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την Παρασκευή στον παλαιστινιακό θύλακα.