THEPOWERGAME

Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά την Πέμπτη στην Γερμανία, όταν παρασύρθηκαν από τρένο στην πόλη Ρέκλινγκχαουζεν (δυτικά), ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η γερμανική ταμπλόιντ Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι φορτηγό τρένο χτύπησε και παρέσυρε τα θύματα για εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα σε δύο σταθμούς.
«Είναι φρικτό. Παιδιά (…) τόσο μικρής ηλικίας, είναι φρικτό αυτό που έγινε εδώ και μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει πως οι γονείς θα βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν αυτή τη δυστυχία», είπε σε δημοσιογράφους ο Χέρμπερτ Ρόιλ, ο υπουργός Εσωτερικών της κρατιδιακής κυβέρνησης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
«Γιατί, πώς έγινε, αυτά είναι ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί κανένας να δώσει απαντήσεις ακόμα — και δεν θα επέλυαν τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Ρόιλ.
#BREAKING: One child deceased, another injured after freight train hit group of children in Recklinghausen, Germany pic.twitter.com/pDJceFoohB
— I.E.N. (@BreakingIEN) February 2, 2023
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το δυστύχημα έγινε ανάμεσα σε δύο σταθμούς, όπου φορτηγό τρένο χτύπησε και παρέσυρε τα θύματα για εκατοντάδες μέτρα.
Δεν είναι σαφή ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος.
Νωρίτερα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως περίπου 35 πυροσβέστες και μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας αναπτύχθηκαν επιτόπου, κοντά σε παλιό αμαξοστάσιο για φορτηγά τρένα, και χρησιμοποιούν UAVs για να εντοπίσουν θύματα.
Unglück in #Recklinghausen: Zwei Kinder sind am Abend von einem Zug erfasst worden. Laut @RTLWEST-Informationen ist ein Kind gestorben, eines schwer verletzt. #NRW-Innenminister @hreul ist auf dem Weg. pic.twitter.com/9TBxOJDHlg
— Reddig (@SebastianReddig) February 2, 2023