Νότια Κορέα: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου – Μία νεκρή

Στη Νότια Κορέα τουριστικό λεωφορείο ανετράπη, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της. Στους 34 οι τραυματίες

Τροχαίο με λεωφορείο στη Νότια Κορέα © tpyxame/Twitter

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ανετράπη τη Μεγάλη Πέμπτη στη Νότια Κορέα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 (τοπική ώρα) σε επαρχιακό δρόμο, στα περίχωρα της πόλης Τσουνγκτζού.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το λεωφορείο είχε σταματήσει σε ανηφορικό δρόμο, όταν άρχισε να κυλάει προς τα πίσω και ανετράπη ύστερα από λίγα μέτρα.

Σε 24 τραυματίες παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ 11 σοβαρότερα τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Μια Ισραηλινή, περίπου 60 ετών, έχασε τη μάχη παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

https://twitter.com/tpyxame/status/1646507937794523137

Εξαιρουμένων του οδηγού και ενός ξεναγού, οι επιβαίνοντες ήταν Ισραηλινοί (11 άνδρες και 22 γυναίκες). Είχαν φθάσει στη Νότια Κορέα την 6η Απριλίου και επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 17 του μήνα.