Κίνα: Τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 20,49 τρισ. γουάν

Αύξηση κατέγραψε ο δανεισμός σε γουάν την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023 στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας © EPA/HU WONG

Τα δάνεια στο κινεζικό νόμισμα γουάν σημείωσαν αύξηση κατά 20,49 τρισεκατομμύρια γουάν (2,63 τρισεκατομμύρια ευρώ) την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Μόνο τον Οκτώβριο, τα δάνεια σε γουάν αυξήθηκαν κατά 738,4 δισεκατομμύρια γουάν (94,62 δισεκατομμύρια ευρώ), όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Το Μ2, ένα ευρύ μέτρο για την οικονομική ρευστότητα που καλύπτει τη διακίνηση του ρευστού χρήματος, αλλά και το σύνολο των καταθέσεων κατέγραψε ετήσια αύξηση 10,3% στα 288,23 τρισεκατομμύρια γουάν (36,93 τρισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη Οκτωβρίου.

googlenews
Ακολουθήστε το Powergame.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη οικονομική ενημέρωση!