Βρετανία: Ο πληθωρισμός στο 2,1% – Ξεπέρασε τις προβλέψεις

Για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια ξεπέρασε τις προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας BoE

Πηγή: Pixabay

Για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, ο πληθωρισμός στη Βρετανία ξεπέρασε τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας. Η άνοδος στις τιμές καταναλωτή, στο 2,1% αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019.

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας (ΒoΕ), ανέμενε ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει τον στόχο 2% προσωρινά το 2021, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως αυτή θα φτάσει το 1,8%.

Η υψηλότερη τιμή οφείλεται στην αύξηση τις τιμής των καυσίμων, ειδών αναψυχής και ένδυσης, καθώς αυξήθηκε η καταναλωτική τάση εν όψει της αναμενόμενης άρσης του lockdown.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η άνοδος θα τροφοδοτήσει τη σπέκουλα για το πότε η Τράπεζα της Βρετανίας (ΒοΕ) θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.