Ρώσοι χάκερ εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση σε ιστότοπους του κόμματος «Πλατφόρμα Πολιτών» (PO) του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Τουσκ, στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης οι ιστότοποι του κόμματος της Αριστεράς και του κεντροδεξιού Κόμματος των Αγροτών (PSL).
«Οι υπηρεσίες δραστηριοποιούνται εντατικά. Η επίθεση συνεχίζεται», έγραψε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανή ρωσική παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία τόσο στη Ρουμανία όσο και την Πολωνία. Υπενθυμίζεται ότι το Βουκουρέστι ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, μετά τις ενδείξεις για ρωσική παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία. Ο δεύτερος γύρος πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή, με τον ακροδεξιό υποψήφιο (και θαυμαστή του Τραμπ) Τζορτζ Σιμιόν να εμφανίζεται ως φαβορί.
Εκτός από τον β’ γύρο στη Ρουμανία, την ίδια ημέρα οι Πολωνοί πηγαίνουν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.