Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας , το Κίεβο δέχτηκε μία από τις μεγαλύτερες συνδυασμένες επιθέσεις με 14 βαλλιστικούς πυραύλους και 250 μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τη Ρωσία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι ο κύριος στόχος των ρωσικών πληγμάτων ήταν η πρωτεύουσα.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα συνδυασμένες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε με σημερινή ανάρτησή της στο Telegram η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε από την πλευρά της πως στη διάρκεια της περασμένης νύκτας η Ρωσία εκτόξευσε εναντίον της Ουκρανίας 14 βαλλιστικούς πυραύλους και 250 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κύριος στόχος των ρωσικών πυραύλων και των drones ήταν το Κίεβο.
Η Ρωσία θα διαβιβάσει στην Ουκρανία έγγραφο στο οποίο θα εκθέτει τους όρους της για μια μακροχρόνια ειρηνευτική συμφωνία, μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου με το Κίεβο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Δεν θα ήταν πολύ κομψό ορθόδοξες χώρες να συζητήσουν σε καθολική γη ζητήματα που θα σχετίζονται με την εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας ότι το ίδιο το Βατικανό «δεν θα ένιωθε άνετα» να τις φιλοξενήσει.
Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση ούτε συμφωνία σχετικά με τον μελλοντικό χώρο των διαπραγματεύσεων».