Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης, με το δικαστήριο να επιβάλει ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον Πέτρο Φιλιππίδη, επέβαλε το δικαστήριο. Η ποινή έχει τριετή αναστολή. Νωρίτερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ηθοποιού σχετικά με υπαναχώρηση και αλλαγή της κατηγορίας, δίνοντας έτσι δίκιο στα θύματα. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική πρόταση ήταν να απαλλαγεί ο Πέτρος Φιλιππίδης από τις δύο κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, λόγω «πλήθους αμφιβολιών», πρόταση που είχε προκαλέσει την «έκρηξη» του ακροατηρίου.

Η πρώτη απόπειρα βιασμού έγινε τον Φεβρουάριο του 2010 σε βάρος 28χρονης (τότε) ηθοποιού, ενώ η δεύτερη τον Αύγουστο του 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού. Πρωτόδικα ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη με τριετή αναστολή.