Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», έπειτα από αναφορά για καπνούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 25 πυροσβέστες.
Η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά έγκαιρα, πριν αυτή επεκταθεί σε άλλους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στο υπόγειο του κτιρίου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, ενώ στο σημείο παραμένει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.
Υπό έλεγχο η φωτιά
Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, όπως ενημέρωσε μέσω ανάρτησης στο X ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, σημειώνει ότι για «για προληπτικούς λόγους μετακινούμε ασθενείς λόγω του καπνού από το κτίριο αυτό σε άλλους θαλάμους. Δεν κινδυνεύει κανένας ασθενής».
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη: «Η φωτιά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα είναι υπό έλεγχο. Για προληπτικούς λόγους μετακινούμε ασθενείς λόγω του καπνού από το κτίριο αυτό σε άλλους θαλάμους. Δεν κινδυνεύει κανένας ασθενής. Τα αίτια της πυρκαγιάς στο υπόγειο ερευνώνται. Η Γενική Γραμματέας με εντολή μου κατευθύνεται προς τα εκεί τώρα για να βοηθήσει στον συντονισμό των ενεργειών. Παρών είναι από την πρώτη στιγμή και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ».
«Ευτυχώς δεν εφημέρευε»
Για τη φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τονίζοντας ότι συνάδελφοί του ανέφεραν ότι πριν τη φωτιά ακούστηκε έκρηξη.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα καθώς στο ισόγειο βρίσκονται τα επείγοντα.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης της νέας πτέρυγας. Συγκεκριμένα, εκκενώνεται η ΜΕΘ με 8 διασωληνωμενους ασθενείς, οι οποίοι θα μεταφερθούν προσωρινά στο άλλο κτίρια σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους.
Επίσης, εκκενώνονται η χειρουργική κλινική, η ορθοπεδική κλινική, η πλαστική χειρουργική, η μονάδα λοιμώξεων που νοσηλεύουν όλες μαζί 50 ασθενείς.