Φωτιά τώρα καίει στο Κίτσι, περιοχή στο Κορωπί. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (29/7). Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, με διάσπαρτα δέντρα, σε πλαγιά βουνού, και βρίσκεται κοντά σε κατοικίες. Ανάστατοι οι κάτοικοι παρακολουθούν την επιχείρηση κατάσβεσης.
Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στον Ιούλιο που εκδηλώνεται φωτιά στο Κορωπί. Σημειώνεται ότι η Αττική τοποθετείται σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί χρώμα) όσον αφορά στην πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Φωτιά τώρα στο Κορωπί, σηκώθηκαν εναέρια μέσα στο Κίτσι
Στο έδαφος έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν 54 πυροσβέστες, με τρία πεζοπόρα τμήματα της 1ης ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος) με 13 οχήματα. Υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Η φωτιά στο Κορωπί, στην περιοχή Κίτσι, καίει κοντά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου. Στην περιοχή εκτός από διάσπαρτες κατοικίες, υπάρχουν και επιχειρήσεις διοργάνωσης εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων. Ακολουθεί το tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στο Κορωπί.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου. Κινητοποιήθηκαν 54 #πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., εθελοντές, 13 οχήματα, 4 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 29, 2025
Στην περιοχή Κίτσι πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.