Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Άσσηρο

Συνεχίζει να καίει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης η φωτιά που ξεσπασε το απόγευμα της Τρίτης. Εκ νέου ρίψεις των εναέριων μέσων στην περιοχή

Φωτιά © EUROKINISSI

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (29/7) στην τοποθεσία Μαυροράχη της Ασσήρου καίει ανεξέλεγκτα.

Ειδικότερα, με το πρώτο φως της ημέρας, λίγο μετά τις 6 το πρωί, ξεκίνησαν εκ νέου οι ρίψεις των εναέριων μέσων. Πριν πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 130 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 35 οχήματα, 2 Canadair και 1 ελικόπτερο.

Μαίνεται η φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Δύσκολη νύχτα για την Άσσηρο

Η φωτιά καίει εκτεταμένες χορτολιβαδικές και θαμνώδεις εκτάσεις, με την κατάσταση να είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το μέτωπο είχε ήδη από χθες ξεπεράσει τα τέσσερα χιλιόμετρα σε μήκος, καθώς οι εστίες της πυρκαγιάς, που αρχικά ήταν πέντε, ενώθηκαν νωρίς το απόγευμα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο πύρινο μέτωπο. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και για καμμένα σπίτια.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη αργά το βράδυ της Τρίτης για τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη. «Πυρκαγιά στην περιοχή Ασσήρου και ΧΥΤΑ Μαυροράχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χρυσαυγή και Πολυδενδρίου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Η δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, έκανε λόγο στο thestival.gr για μια δύσκολη κατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια, στη μάχη με τις φλόγες θα μπουν και μηχανήματα έργου της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην Άσσηρο.

«Το πεδίο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μιλάμε για μία δύσβατη περιοχή. Έχουμε αναζωπυρώσεις, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη έλεγχο της κατάστασης, καθώς η φωτιά έχει επεκταθεί και έχει περάσει την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών στην απέναντι πλευρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε. Εδώ και μία ώρα και παραπάνω έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα. Έχουν κινητοποιηθεί βαρέος τύπου οχήματα και ανοίγουν τις πρώτες αντιπυρικές ζώνες. Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα μέσα της Πολιτικής Προστασίας και βγαίνουν και βαρέα μηχανήματα έργου από το στρατόπεδο της Ασσήρου», πρόσθεσε στη συνέχεια.