Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείαςπου αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, προχωρά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στις ανακοινώσεις, οι οποίες γίνονται στο υπουργείο Υγείας. Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις στις οποίες συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου:
«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων» διεμήνυσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την καθημερινότητα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών από το Φθινόπωρο και εντεύθεν, γνωστοποιώντας παράλληλα πως σήμερα η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις «μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις».
Σήμερα, ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega, έδωσε μια μικρή γεύση των μέτρων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται και δύο υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνει τους ίδιους, αλλά θα πέσει από τα 20 που είναι σήμερα στα 10 ευρώ.