Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα θα εντοπίζονται στη ζώνη γύρω από τις Σποράδες, την κεντρική και Β. Εύβοια και τη Μαγνησία

Βροχερός καιρός © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο καιρός τις επόμενες μέρες παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, καθώς διαδοχικά κύματα καταιγίδων επηρεάζουν τη χώρα μας.

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, των Σποράδων αλλά και στα νότια της Πελοποννήσου. Στην Αττική, καταιγίδες εκδηλώνονται σε περιοχές όπως η Κηφισιά και το Μαρούσι, ενώ φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κόρινθο, πλησιάζοντας σταδιακά προς το λεκανοπέδιο.

Τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περίπου περιοχές, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα θα εντοπίζονται σε μια ζώνη γύρω από τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τη Μαγνησία, όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.

Βροχές θα σημειωθούν και στο νότιο Αιγαίο, κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Αύριο, Τετάρτη, οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και ενισχύονται στο Αιγαίο έως και 7 μποφόρ, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία. Στην Αθήνα, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα σημειωθεί πτώση μετά τις υψηλές τιμές των προηγούμενων ημερών, που έφτασαν τους 27 με 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη, ο καιρός βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νότια και κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η Παρασκευή θα είναι μια πολύ πιο ήπια ημέρα, με βελτιωμένο καιρό σχεδόν παντού, αν και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά χαμηλές για την εποχή, γύρω στους 20 βαθμούς στην Αθήνα.