Με rapid test 48 ωρών οι ανεμβολίαστοι στα γυμναστήρια

Μικτοί χώροι που μπορούν να υποδεχθούν εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με rapid test καθίστανται τα γυμναστήρια

Γυμναστήριο © Eurokinissi

Σε μικτούς χώρους όπου μπορούν να υποδεχθούν και εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, αλλά και ανεμβολίαστους με την προσκόμιση όμως rapid test 48 ώρες πριν, μετατρέπονται τα γυμναστήρια με το νέο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.55732/13.9.2021.

Ειδικότερα, για τα γυμναστήρια ισχύουν τα εξής:

  • Δυνατότητα λειτουργίας είτε μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει (αμιγείς χώροι) είτε, πλην αυτών, και για τα πρόσωπα που προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) (μικτοί χώροι).
  • Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω.
  • Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
  • Λειτουργία με υποχρεωτική τήρηση κανόνων λειτουργίας, απαιτήσεων και διαδικασιών του Παραρτήματος 14, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.