Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας στον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου και διαμηνύουν πως «οι εξελίξεις διαμορφώνονται από τις πλειοψηφίες και όχι από τις παρουσίες».
Οι αγρότες από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, σχολιάζουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με αγρότες από τα μπλόκα της μειοψηφίας, όπως λένε και εμμένουν σταθεροί στις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια. Ζητούν από τον πρωθυπουργό να δεχτεί τους “πραγματικούς αγρότες, αυτούς που είναι στον δρόμο“, όπως υποστηρίζουν.
Με τον πρωθυπουργό να απειλεί ευθέως όσους αντιδρούν στο μπλόκο της Νίκαιας αποφασίστηκε να συμμετέχει το μπλόκο της Νίκαιας με μια μικρή αντιπροσωπεία στη κλειστή Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παλαμά Καρδίτσας, όπου προτείνει στη ΠΕΜ:
- Κλιμάκωση του αγώνα με πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, αλιέων στο Σύνταγμα με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, λεωφορεία με ενιαίο ΜΠΛΟΚΟ διαρκείας για ημέρες στο κέντρο της Αθήνας
- Μέχρι να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο κλιμάκωση του αγώνα με κλεισίματα της εθνικής οδού
Αγρότες: Κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα προτείνει η Νίκαια
Ο πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είπε πως το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε να προτείνει στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα. “Το μπλόκο της Νίκαιας θα προτείνει στην αυριανή σύσκεψη να κατέβουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς στην Αθήνα με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα στην Αθήνα. Καλούμε όλο τον κόσμο να μας στηρίξει για να πάμε να κάνουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό”, σχολίασε.
Στο συντονιστικό τους αποφάσισαν, επίσης, συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, κλιμάκωση του αγώνα με κλεισίματα της εθνικής οδού και επιμένουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με τους 25 αγρότες και τους 10 παραγωγούς, που εκπροσωπούν τα 62 μπλόκα για να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.
Για αγώνα επιβίωσης και όχι κομματικά παιχνίδια, όπως τους κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας. Όπως τόνισε, οι αγρότες επιμένουν στις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια και αναμένουν τι θα αποφασιστεί στην αυριανή σύσκεψή τους.
“Ο Μητσοτάκης δεν είπε κάτι ουσιαστικό. Εμείς ζητάμε το αγροτικό ρεύμα να κλειδώσει στα 7 λεπτά και να πληρώνουμε δύο φορές τον χρόνο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από κόμματα, κάνουμε αγώνα για την επιβίωσή μας. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να μας δεχτεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει να μας εμπαίζει”, δήλωσε.