Σε τεχνητή εκτόνωση των υδάτινων πιέσεων που δέχεται η περιοχή του Πυθίου από τον πολύ μεγάλο όγκο νερού, που εισέρχεται από τα υπερχειλισμένα φράγματα της Βουλγαρίας, προχωρά ο δήμος Διδυμοτείχου στο νομό Έβρου.
Περιγράφοντας την κατάσταση ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ανέφερε πως, με τη στάθμη του νερού να ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, αγγίζοντας ήδη τα 5.82 μ. -διευκρινίζοντας πως το όριο επιφυλακής είναι στα 4.80 και του συναγερμού στα 5.80 – θα προχωρήσουν στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων της περιοχής.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ο μεγάλος όγκος υδάτων από τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν έχει φτάσει ακόμη.
«Παραμένουμε στο Πύθιο παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου και στην επόμενη ώρα θα γίνει η τεχνητή εκτόνωση από την οποία σε πρώτη φάση εκτιμάμε πως θα πλημμυρίσουν περίπου 5.500 στρέμματα στον κάμπο Πυθίου-Ρηγίου-Σοφικού» είπε στους δημοσιογράφους.
‘Εχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, όπως να αποφεύγουν την προσέγγιση των προαναφερθέντων περιοχών στις οποίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμύρας, να απομακρύνουν ζώα και αγροτικά μηχανήματα σε ασφαλείς τοποθεσίες και να επικοινωνούν με τις Αρχές για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.