Eξαφάνιση Λόρας: Εντοπίστηκε στίγμα από το κινητό της στο Βερολίνο

Κατόπιν ευρωπαϊκής εντολής έρευνας που υπέγραψε ο αρμόδιος εισαγγελέας στην Ελλάδα, το κινητό της Λόρα έδωσε στίγμα στις 9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο

H 16χρονη Λόρα που εξαφανίστηκε από την Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου © Glomex

Το κινητό τηλέφωνο της 16χρονης Λόρας Λομπτέφ που εξαφανίστηκε από την Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε ενεργό στο Βερολίνο στις 9 Φεβρουαρίου 2026, μετά από Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας. Το κινητό χρησιμοποιείται από γυναίκα, που δεν έχει εξακριβωθεί ότι είναι η ίδια η 16χρονη, λένε οι Αρχές.

Ο Γερμανός Εισαγγελέας κατόπιν έρευνας και σχετικών δημοσιευμάτων στην Γερμανία περί οικειοθελούς εξαφάνισης, αιτήθηκε περισσότερα στοιχεία περί αρπαγής της κοπέλας και λόγω του ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις αρπαγής διακόπτει την εντολή Έρευνας και παύει την επισύνδεση της συσκευής.

Eρωτήματα πάντως προκαλεί ο ρόλος του πατέρα της 16χρονης, ο οποίος δεν βοηθά πλέον στις έρευνες. Ποιος όμως είναι ο πατέρας της, που πλέον δεν ασχολείται με την εξαφάνιση της κόρης του;

Ο πατέρας της Λόρας, υπηρέτησε ως στρατιωτικός γιατρός στην πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ φοβόνταν τον Βλαντιμίρ Πούτιν.Γειτόνισσα της οικογένειας είχε πει για τον πατέρα της Λόρα: «Θα μπορούσα να το καταλάβω, ότι η κόρη του αποφάσισε να απομακρυνθεί, γιατί ήταν πολύ δύσκολος άνθρωπος. Κάποιοι είπανε ‘ποιος ξέρει με τι ασχολείται’, αλλά όχι ήταν απλά πολύ τρομαγμένος, γιατί ήταν και γιατρός, βοηθούσε και στα θερμά λουτρά εδώ στην περιοχή, νομίζω ότι φοβόταν πολύ μην τον βρει ο Πούτιν».