Μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Βοιωτίας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Βοιωτίας. Οι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες. H φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11:00 και μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες και υποδομές.
Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, «δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Άγιος Βασίλειος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας», με την Πολιτική Προστασία να ζητά από τους κατοίκους να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστούν νεότερες οδηγίες.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή του #Αγίου_Βασιλείου #Θήβας της Περιφερειακής Ενότητας #Βοιωτίας
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 27, 2026
Κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα
Η φωτιά καίει δασικό τμήμα, γεγονός που επέβαλε την άμεση ενεργοποίηση τόσο επίγειων όσο και εναέριων μέσων για τον περιορισμό της. Συγκεκριμένα 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 17 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για συντονισμό τους
Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος Φθιώτιδος μεταβαινει στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.
Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας.
