Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, 6 τραυματίες, οι 3 διασωληνωμένοι

Ισχυρή είναι κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη φωτιά που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο. Φορτηγό με προπάνιο στην επιχείρηση που καίγεται

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ©ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε χώρο επιχείρησης στη συμβολή των οδών Μεγαρίδος και Χίου στον Ασπρόπυργο. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένοι.

Όπως μεταδίδει, το ertnewes στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί συνολικά πέντε άτομα. Από αυτά, δύο εγκαυματίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ τρεις ακόμη έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα χωρίς να έχουν διασωληνωθεί. Ο ένας από τους τρεις φέρει ελαφρά εγκαύματα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί νοσηλεία. Άλλο ένα άτομο νοσηλεύεται στο Αττικόν.

Κατά τις πληροφορίες, μέσα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρισκόταν φορτηγό με δεξαμενή προπανίου. Το εργοστάσιο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η φωτιά χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη από τις Αρχές λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που έχει αναπτυχθεί.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 08:00 με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για κατάστημα με σούστες και ανταλλακτικά. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 20 οχήματα, καθώς και 4 ειδικά οχήματα εκ των οποίων 2 βραχιονοφόρα οχήματα, 1 ειδικό βραχιονοφόρο διυλιστηρίων και 1 ειδικό όχημα πλήρωσης αναπνευστικών συσκευών, ενώ από αέρος επιχειρεί και 1 ελικόπτερο.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Ασπροπύργου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης υπάρχει φορτηγό με δεξαμενή προπανίου.

Λόγω της φωτιάς η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μεγαρίδος από το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου στην περιοχή του Ασπροπύργου.

 

Μήνυμα του 112

Την απομάκρυνση όσων βρίσκονται κοντά στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο ζητά μήνυμα του 112 που εστάλη πριν λίγο λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου της Περιφέρειας Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της οδού Μεγαρίδος Ασπροπύργου απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο μέσω οδού Αγίου Γεωργίου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».