Νεκρός στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Στ. Γεωργίου βρέθηκε γυμνός σε εμβρυακή στάση και μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ τα ρούχα του ήταν σκορπισμένα στον χώρο. Δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης στο γραφείο. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με επικρατέστερο εκείνο της εγκληματικής ενέργειας.
Ο χώρος αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία από τον ιατροδικαστή και τα στελέχη της ΕΛΑΣ.
Τον ποινικολόγο αναζητούσαν για ώρες οι δίδυμες κόρες του, στις κλήσεις των οποίων ο δικηγόρος δεν απαντούσε. Όταν έφτασαν στο γραφείο και δεν πήραν καμία απάντηση, με τη βοήθεια ενοίκου και του θυρωρού άνοιξαν το γραφείο στο οποίο εντοπίστηκε ο νεκρός.

Ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου
Σταύρος Γεωργίου: Γνωστές υποθέσεις που είχε χειριστεί
Η υπόθεση της μικρής Άννυ
Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων που χειρίστηκε ο Σταύρος Γεωργίου ήταν εκείνη της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ τον Απρίλιο του 2015.
Η μικρή Άννυ εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα της οικογένειας στην οδό Μιχαήλ Βόδα, στον Άγιο Παντελεήμονα. Λίγες μέρες αργότερα ο πατέρας της, Στανισλάβ Μπακατσίεφ, ομολόγησε ότι τη δολοφόνησε μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια τεμάχισε τη σορό της, επιχειρώντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος του εγκλήματος.
Ο δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή. Ωστόσο η γυναίκα αθωώθηκε στο Εφετείο, καθώς κρίθηκε πως δεν συμμετείχε στη δολοφονία του παιδιού της.
Η εξαφάνιση του μικρού Άλεξ
Ιδιαίτερα γνωστή ήταν και η συμμετοχή του στην υπόθεση του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006 στη Βέροια. Το παιδί έφυγε από την προπόνηση μπάσκετ και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του.
Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο Άλεξ είχε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης από ομάδα ανηλίκων. Παρά τις ομολογίες και τις καταδίκες που ακολούθησαν για θανατηφόρα σωματική βλάβη και περιύβριση νεκρού, η σορός του παιδιού δεν βρέθηκε ποτέ.
Στην πολύχρονη αυτή δικαστική μάχη, ο Σταύρος Γεωργίου εκπροσώπησε τη μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιτσουαΐτζε, στη διαρκή προσπάθειά της να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον θάνατο του γιου της.
Ο Σταύρος Γεωργίου υπήρξε ένας από τους πλέον γνωστούς ποινικολόγους της χώρας, με πολυετή παρουσία στα δικαστήρια και συμμετοχή σε υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, ήταν συχνός σχολιαστής σε τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες συζητήσεις για ζητήματα ποινικού δικαίου.
Ο αιφνίδιος θάνατός του αφήνει πίσω του πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ενώ οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.
