Φωτιά στη Βάρδα Ηλείας- Επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 3 αεροσκάφη

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Βάρδα Ηλείας, κινητοποιώντας επίγειες δυνάμεις και 3 εναέρια μέσα

Πυροσβεστικό όχημα ©Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Παρασκευής (14 Αυγούστου 2026), καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βάρδα Ηλείας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε γνώση για το συμβάν περίπου στις 17:30.

Για την κατάσβεση του μετώπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ στο έργο της αεροπυρόσβεσης συνδράμουν 3 αεροσκάφη. Παράλληλα, στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σήμερα σε καθεστώς πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4).

Για τη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, κινητοποιήθηκε άμεσα το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηλείας.